Vivenz Maatschappelijke Dienstverlening

4185 keer bekeken

Vivenz biedt laagdrempelige en preventieve hulpverlening aan iedereen die het nodig heeft om te kunnen meedoen in de samenleving.

Vivenz werkt op diverse locaties in verschillende gemeenten in Zuid-Holland-Zuid en heeft haar centrale organisatie in Zwijndrecht. We werken in wijkteams in de buurt en zoeken waar nodig de samenwerking met andere instanties.

 

In Zwijndrecht en omliggende gemeenten bieden wij o.a.:

Algemeen Maatschappelijk Werk;

Schoolmaatschappelijk Werk;

Thuisbegeleiding;

Cursussen en Trainingen.

 

De medewerkers van Vivenz zijn werkzaam in de Vivera wijkteams, bereikbaar onder het centrale telefoonnummer 078 770 87 87.

 

Informatie, advies en begeleiding van Vivenz is kosteloos. De voorzieningen van Vivenz zijn zonder verwijzing van de huisarts of een specialist toegankelijk. De professionals van Vivenz ondersteunen de burgers van Zwijndrecht en omliggende gemeenten op het gebied van:

 

Eigen functioneren en relaties

Relatieproblemen, onverwachte gebeurtenissen, verlieservaringen, ziekte, uit de hand gelopen ruzies of huiselijk geweld, psychische problemen, eenzaamheid, overlast: in alle fasen van het leven kunnen mensen te maken krijgen met tal van problemen op persoonlijk of relationeel terrein die hun welbevinden en functioneren beïnvloeden. Soms lukt het niet deze problemen zelf of met hulp in de eigen omgeving op te lossen.

 

Gezin en opvoeding

Er zijn allerlei kleine en grote vragen waarmee ouders of opvoeders te maken kunnen krijgen. Bijvoorbeeld pesten, onzekerheid of gedragsproblemen. Emotionele gebeurtenissen (zoals een scheiding of overlijden van een naaste) maken op kinderen en jongeren vaak grote indruk en soms reageren ze daarop anders dan verwacht.

 

Huishouden en geldzaken

Een huishouden voeren en geldzaken regelen en op orde houden. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Het kan beklemmens zijn om juist op die zaken geen grip meer te hebben. Ook werkloosheid kan gevolgen hebben voor geldzaken en huishoudelijke zaken. Vivenz biedt praktische ondersteuning bij het op orde brengen van het huishouden en veel voorkomende financiële problemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, zoals o.a. het aanbod van de cursussen en trainingen op www.vivenz.nl of twitter www.twitter.com/vivenzmd.

Wil je contact met stichting Vivenz?

Langeweg 340, 3331 LZ Zwijndrecht

Telefonisch 088 123 7000 of per mail info@vivenz.nl

Afbeeldingen

Cookie-instellingen